|
2022-12-28 22:50:01, szerda
|
|
|
A tápanyagoknak nagyon fontos szerepük van az egészségünk megőrzésében. Minél többféle zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál nagyobb lesz az esélye, hogy nem szenvedünk majd tápanyaghiányban. A mangóról is elmondható, hogy sokféle tápanyagban bővelkedik, amelyek aktívan hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez. Mutatjuk is, melyek ezek a tápanyagok.
A mangó gazdag forrása a C-vitaminnak, a réznek, a folsavnak, a B6-vitaminnak, az A-vitaminnak, az E-vitaminnak, a K-vitaminnak, a niacinnak, a káliumnak, a riboflavinnak, a magnéziumnak és a tiaminnak.
Az immunrendszer támogatásában a C-vitamin játszik nagy szerepet, amely antioxidáns hatással is rendelkezik. A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, amely megtámogatja a vas felszívódását, védelmet jelent a sejteknek a károsodásokkal szemben, illetve a sejtek növekedését is segíteni tudja.
A mangó nemcsak a magas tápanyagtartalma miatt emelkedik ki a többi gyümölcs közül, hanem azzal is, hogy alacsony a kalóriatartalma. Két étkezés között tehát nyugodtan ehetünk mangót. Nemcsak azért, mert kevés kalóriát tartalmaz, hanem azért is, mert rostokban is bővelkedik, ami viszont jóllakottságérzetet ad, azaz egy-egy főétkezés alkalmával nem fogunk majd sokat enni.
Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a mangó rendszeres fogyasztása képes visszaszorítani a cukorbetegség kockázatait. Egy másik tanulmány pedig azt írta, hogy azok a táplálékok, amelyek C-vitaminban és karotinoidokban gazdagok, csökkenteni tudják a vércukorszintet. Márpedig a mangó mindkét tápanyagban bővelkedik.
A mangó nemcsak C-vitaminban gazdag, hanem más antioxidánsokban is, például polifenolokban. Ilyen polifenol például a mangiferin, az antociánok és a katekinek. Ezek az antioxidánsok nemcsak az öregedési folyamatokat lassítják, hanem a krónikus betegségek kockázatait is csökkenteni tudják.
Ha immunerősítésre van szükségünk, akkor is bátran nyúlhatunk a mangóhoz, merthogy a benne lévő tápanyagok valóban nagyszerűen támogatják a szervezetünk védelmi vonalát.
A mangó gazdag forrása az A-vitaminnak. Amennyiben A-vitamin-hiányban szenvedünk, akkor nagyobb lesz a fertőzések kialakulásának a kockázata.
A mangó más fontos tápanyagokat is tartalmaz, amelyek szintén elengedhetetlenek az immunrendszeri egészséghez. Ilyen például a réz, az E-vitamin, a folsav és a B-vitaminok.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: tápanyaghiányban, tápanyagtartalma, antioxidánsokban, immunerősítésre, visszaszorítani, vércukorszintet, karotinoidokban, kalóriatartalma, immunrendszeri, károsodásokkal, polifenolokban, kialakulásának, hozzájárulnak, cukorbetegség, támogatásában, riboflavinnak, immunrendszer, antioxidánsok, tápanyagoknak, felszívódását, megőrzéséhez, tápanyagokat, szervezetünk, folyamatokat, magnéziumnak, megtámogatja, megőrzésében, fogyasztunk, egészségünk, fogyasztása, nagyszerűen, tanulmányok, tápanyagban, csökkenteni, kockázatait, növekedését, tápanyagoknak nagyon, egészségünk megőrzésében, egészségünk megőrzéséhez, mangó gazdag, immunrendszer támogatásában, vízben oldódó, károsodásokkal szemben, sejtek növekedését, mangó nemcsak, magas tápanyagtartalma, többi gyümölcs, mangó rendszeres, cukorbetegség kockázatait, másik tanulmány, mangó mindkét, antioxidánsok nemcsak, Amennyiben A-vitamin-hiányban,
|
|
|
|
tápanyagoknak nagyon, egészségünk megőrzésében, egészségünk megőrzéséhez, mangó gazdag, immunrendszer támogatásában, vízben oldódó, károsodásokkal szemben, sejtek növekedését, mangó nemcsak, magas tápanyagtartalma, többi gyümölcs, mangó rendszeres, cukorbetegség kockázatait, másik tanulmány, mangó mindkét, antioxidánsok nemcsak, öregedési folyamatokat, krónikus betegségek, benne lévő, szervezetünk védelmi, fertőzések kialakulásának, immunrendszeri egészséghez, tápanyaghiányban, tápanyagtartalma, antioxidánsokban, immunerősítésre, visszaszorítani, vércukorszintet, karotinoidokban, kalóriatartalma, immunrendszeri, károsodásokkal, polifenolokban, kialakulásának, hozzájárulnak, cukorbetegség, támogatásában, riboflavinnak, immunrendszer, antioxidánsok, tápanyagoknak, felszívódását, megőrzéséhez, tápanyagokat, szervezetünk, folyamatokat, magnéziumnak, megtámogatja, megőrzésében, fogyasztunk, egészségünk, fogyasztása, nagyszerűen, tanulmányok, tápanyagban, csökkenteni, kockázatait, növekedését, rendelkezik, egészséghez, antioxidáns, antociánok, vitaminnak, bővelkedik, táplálékok, rendszeres, alkalmával, vitaminban, mangiferin, szenvedünk, elmondható, támogatják, tápanyagok, fertőzések, amennyiben, gyümölcsöt, szükségünk, nyúlhatunk, betegségek, tartalmaz, nyugodtan, főétkezés, lassítják, folsavnak, öregedési, sejteknek, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 6761
- e Hét: 31652
- e Hónap: 63138
- e Év: 267839
|
|
|